Wimperextensions cursus

Dat wimperextensions alsmaar populairder worden is een feit. De behandeling is nu al niet meer weg te denken uit menig beautysalon in Nederland. Heb je zelf ook een beautysalon maar bied je nog geen wimperextension behandeling aan? Of wil je het zelf heel graag leren? Volg dan nu een wimperextension cursus.

Wat leer je tijdens een cursus wimperextensions?

Tijdens een cursus leer je op een praktische manier alle vaardigheden die je nodig hebt om wimpers te zetten. Zo leer je bijvoorbeeld de techniek die je gebruikt wanneer je op elke wimper een extension moet plaatsen, de one-by-one techniek. Verder leer je welke instrumenten je wanneer en hoe moet gebruiken en tot slot leer je advies geven over welk type krul, dikte en lengte he beste bij iemand wimpers past.

Een cursus wimperextensions bestaat vaak uit twee dagdelen, waarbij het eerste deel bestaat uit een stuk theorie en praktijk met een kunsthoofd waarbij je stap voor stap leert de wimpers aan te brengen. Tijdens het tweede deel van de cursus ga je de geleerde vaardigheden in praktijk brengen op een echt model, die je overigens vaak zelf moet meebrengen. Deze hele cursus wordt altijd begeleid door professionele wimperstylisten welke jou aan het einde van de cursus ook beoordelen.

Is een wimperextension cursus moeilijk?

Over het algemeen wordt de cursus alleen gevolgd door mensen die al affiniteit hebben met de beautybranche en al één of meerdere beroepen binnen de branche uitvoeren, dit scheelt enorm.

Om de cursus te kunnen volgen, is het ontzettend belangrijk dat je over goede ogen en een hele vaste hand beschikt. Wimpers zijn heel erg klein (0,1 mm) en moeten per stuk, met een pincet worden aangebracht. Een trillende hand kan je daar dan niet bij gebruiken. Verder moet je geduld hebben. Zeker in het begin is het lastig om de losse wimperhaartjes goed aan te brengen. Daarnaast duurt het zetten van een nieuwe set wimperextensions ongeveer 2 uur.

Wat heb je nodig?

Afhankelijk van waar je de cursus volgt wordt er van je gevraagd een starterskit aan te schaffen. De prijs van een starterskit ligt rond de 250 euro. Wat zit er allemaal in een starterskit?

– Synthetische wimperhaartjes
– Wimperlijm
– Wimperstrips
– Pincet
– Wimper remover
– Glazen dappen dish
– Schaar
– Lamp
– kunsthoofd

Waar kan je een cursus volgen?

Door heel Nederland zijn er verschillende beautyopleidingen/ academies die de wimperextension cursus aanbieden.